Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Dvě dopravní nehody, šest zraněných osob.

Vraky blokovaly hlavní křižovatky ve Zlíně a Otrokovicích.





První z dopravních nehod byla na tísňovou linku krajských hasičů oznámena v 17:40 hodin. Na křižovatce ulic Vizovická, Díly a Podvesná došlo ke střetu osobních vozidel zn. Škoda Felicia a Volkswagen.

 

Spolu s posádkami zdravotnické záchranné služby zasahovala na místě události jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín. Při střetu vozidel došlo ke zranění celkem čtyř osob. Ty byly v době příjezdu hasičů už v péči zdravotníků.

 

Hasiči provedli zabezpečení místa nehody, stabilizaci vozidel, opatření proti vzniku požáru a likvidaci úniku provozních kapalin na komunikaci. Do příjezdu hlídky Policie ČR se hasiči podíleli na řízení dopravy v místě nehody. Po ukončení vyšetřování pomohli hasiči s naložením vraků na vozidla odtahové služby a dokončili úklid komunikace od sorbentu a trosek vozidel. Po celou dobu vyšetřování nehody policisty bylo místo zásahu nasvětlováno teleskopickým osvětlovacím stožárem zásahového vozidla.

 

Na místo druhé dopravní nehody byla v 19:00 hodin vyslán jednotka profesionálních hasičů stanice Otrokovice. Dopravní nehoda osobních vozidel zn. Škoda a Audi částečně zablokovala světelnou křižovatku z Otrokovic na Tlumačov a Baťov. Ve vozidle  zn. Škoda cestoval pouze řidič, ve vozidle zn. Audi byly celkem čtyři osoby - řidička, spolujezdkyně a dva chlapci. Chlapci skončili se zraněním v péči zdravotníků a následně byli v doprovodu matky převezeni k dalšímu ošetření do nemocnice. Ještě než z místa nehody odjeli, byla jim hasiči poskytnuta posttraumatická pomoc a oba chlapci dostali od hasičů plyšové dráčky.

 

Hasiči provedli všechna nezbytná bezpečnostní opatření na místě události a po vyšetření nehody policisty dokončili likvidační a úklidové práce.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Dvě dopravní nehody, šest zraněných osob.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace