Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Pátek třináctého, tradiční den otevřených dveří.

Zájem veřejnosti překvapil samotné zlínské hasiče.





Každý pátek třináctého je pro profesionální hasiče na všech stanicích v Zlínském kraji již po řadu let dnem, kdy otevřou vrata svých stanic široké veřejnosti. Je to tradice, kterou profesionální hasiči dodržují za každých okolností a která, jak ukázal i dnešní zájem veřejnosti, rozhodně jen tak neskončí. Ne všechny stanice mají, vzhledem ke své velikosti a počtům sloužících hasičů, stejné možnosti. Na všech je ale co k vidění a všechny měly co návštěvníkům ukázat.

 

Den otevřených dveří odstartoval úderem 9:00. To už ale například před zlínskou stanicí čekali první návštěvníci. A zájem přetrval po celý den, kdy na stanice ve Zlínském kraji dorazil rekordní počet lidí - od dětí předškolního věku až po seniory. A na garážových stáních, kde běžně parkuje výjezdová technika hasičů, dnes zaparkoval i nejeden kočárek. Na všechny čekala spousta zábavy, zajímavostí, ale i poučení.

 

Kromě prohlídky požární techniky se například ve Zlíně návštěvníci mohli seznámit i s prací zdravotnické záchranné služby, městských policistů, zástupců BESIPu a studentů zlínské zdravotnické školy. Vyzkoušet si tak například mohli správné poskytnutí první pomoci, připraveny byly ukázky zásahu při dopravní nehodě, požáru vozidla, zadržení nebezpečného pachatele služebním psem či záchrana osob z výšky.

 

Všem, kteří se dnešní akci podíleli, ale i návštěvníkům, kteří i přes nepříliš příznivé počasí dorazili, patří velké díky. Znovu se tak potvrdilo, že pátek 13. nemusí vždy znamenat černý pátek.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Pátek třináctého, tradiční den otevřených dveří.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace