Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Žádná nebezpečná látka ani výbušnina. Podezřelý balíček ukrýval marihuanu.

Zásah hasičů, policistů a pyrotechniků v centru Zlína.





Na základě žádosti Policie ČR vyslal v 11:33 hodin operační důstojník jednotku profesionálních hasičů centrální stanice Zlín na ulici Dlouhá v centru krajského města. Důvodem výjezdu cisternového a technicko – chemického vozidla bylo dodání podezřelé poštovní zásilky do jedné z prodejen u nákupního centra.

 

Hasiči provedli spolu s policisty uzavření prostoru a jeho zabezpečení. Po příjezdu policejních pyrotechniků byla poštovní obálka ohledána a prozkoumána pomocí mobilního rentgenu. Ani po jeho použití nebylo zcela jasné, co do hliníkové fólie precizně zabalená zásilka obsahuje. Pyrotechnik tedy z bezpečnostních důvodů rozhodl o převozu balíčku mimo obydlené části města, kde by bylo provedeno další ohledání. 

 

Při transportu zásilky na pole poblíž lokality Suchý důl asistovali policistům i profesionální hasiči. Po příjezdu na místo provedl pyrotechnik vybavený ochranným jednorázovým protichemickým oblekem a dýchacím přístrojem otevření obálky.  V útrobách několika obalových vrstev se neukrývala žádná výbušnina ani nebezpečná látka, ale marihuana. Jednotka proto ukončila zásah a vrátila se na stanici.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Žádná nebezpečná látka ani výbušnina. Podezřelý balíček ukrýval marihuanu.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace