Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Z obchodního centra a jeho okolí evakuovány stovky osob. Aktualizace

Anonymní telefonát ochromil část centra krajského města.





V 15:56 hodin byl vyhlášen poplach jednotce profesionálních hasičů centrální stanice Zlín. Hasiči byli vysláni znovu na ulici Dlouhá, kde společně s policisty zasahovali už v poledních hodinách při zajištění podezřelé poštovní zásilky. Tentokrát byl důvodem jejich výjezdu anonymní telefonát, který vyhrožoval výbuchem v objektu obchodního centra. Společně s profesionálními hasiči byla na místo zásahu vyslána i jednotka hasičů Statutárního města Zlína z Prštného.

 

Ve spolupráci s policisty a pod jejich velením zajistili hasiči objekt obchodního centra a zahájili jeho evakuaci. Vzhledem k povaze objektu se jednalo o evakuaci stovek osob. Následně bylo rozhodnuto o rozšíření evakuace na ulici Rašínova a všechny obchody a provozovny v okolí obchodního centra. Počet evakuovaných tak přesáhl tisíc osob. Zajištěn byl i prostor blízkého náměstí. Velitel jednotky také rozhodl o přemístění zásahové techniky. Součástí stanovených bezpečnostních opatření bylo i uzavření ulice Dlouhá, která  je jednou z hlavních komunikací v centru města.

 

V době, kdy policisti prohledávali vnitřní prostory obchodního centra, pomáhali hasiči se střežením páskami vytýčené bezpečnostní zóny.

 

O vzniku mimořádné události byly informovány všechny stupně velení profesionálních hasičů HZS Zlínského kraje a operační středisko GŘ HZS ČR.

 

18:45 hodin

Zásah na místě mimořádné události nadále pokračuje. Nasazené jednotky hasičů pokračují v zajištění místa zásahu a asistenci Policii ČR.

 

19:20 hodin

Po prohledání objektu policisty, kdy nebyla žádná výbušnina nalezena, byl zásah ukončen. Jednotky hasičů se bezprostředně před devatenáctou hodinou vrátily na své stanice.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Z obchodního centra a jeho okolí evakuovány stovky osob. Aktualizace

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace