Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Rozsáhlý požár si vyžádal jeden lidský život.

Plameny zcela zničily rodinný domek. Sousední stavbu hasiči zachránili.





K hlášenému požáru v interiéru jednopodlažního rodinného domku v obci Drslavice byli v 00:39 hodin vysláni profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod. Současně byl vyhlášen požární poplach i jednotkám dobrovolných hasičů obcí Vlčnov, Pašovice a Drslavice.

 

Jako první dorazili na místo profesionální hasiči. Ti se okamžitě pustili do boje s plameny, které šlehaly z oken a střechy objektu. Jednalo se už o plně rozvinutý požár. Do hašení se postupně zapojily i ostatní jednotky. Mimo uhašení zasaženého objektu bylo prioritou  zabránit rozšíření požáru na sousedící dům. To se hasičů také podařilo.

 

V 01:28 hodin dostali hasiči požár pod svou kontrolu. Hašení za využití čtyř vodních proudů si vyžádalo také zvýšenou spotřebu vody. Ta byla doplňována z místní hydrantové sítě.

 

Poté, co se hasičům podařilo vniknout i do interiéru objektu, bylo nalezeno ohořelé lidské tělo. Obětí požáru se podle doposud zjištěných informací stal majitel objektu.

 

Po následném rozebrání zbytků stavebních konstrukcí a dohašení jednotlivých ložisek hoření byl požár v 03:20 hodin zcela zlikvidován. Hasiči ještě před svým odjezdem a předáním místa místní dobrovolné jednotce k dohlídce provedli kontrolu požářiště termokamerou.

 

Mimo místních dobrovolných hasičů zůstali na místě i policisté, kteří prostor zajišťovali až do ranního příjezdu vyšetřovatelů hasičů a kriminalistů. Ti budou v dopoledních hodinách pokračovat v ohledání místa tragické události. Podle prvotních odhadů způsobil požár škodu ve výši asi 300.000,- Kč. Hasičům se podařilo zachránit další majetek v hodnotě 2 500.000,- Kč. Příčina vzniku požáru zůstává ve společném šetření hasičů a policistů.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Rozsáhlý požár si vyžádal jeden lidský život.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace