Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Popálenou ženu transportoval vrtulník.

Výbuch plynového kotle na vaření s následným požárem.





K výbuchu plynového kotle na vaření v prostoru kuchyně restauračního zařízení na Masarykově náměstí v centru Napajedel došlo dnes bezprostředně před sedmnáctou hodinou.

 

Na místo hlášené události postupně dorazili profesionální hasiči ze stanice Otrokovice a dobrovolní hasiči z Babic a Napajedel. Po provedeném průzkumu se hasiči soustředili především na uhašení požáru, který vznikl po výbuchu kotle a také poskytnutí pomoci ženě, která byla v době výbuchu v kuchyni a utrpěla popáleniny. Zraněnou si následně od hasičů a personálu převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Na základě rozhodnutí lékaře byl na místo povolán vrtulník letecké záchranné služby, který ženu transportoval do nemocnice v Brně.

 

Hasiči také provedli odpojení plynu a elektrické energie v objektu. Výbuchem s následným požárem bylo poškozeno pouze zařízení kuchyně, k narušení stavebních konstrukcí objektu nedošlo. Po uhašení požáru a odvětrání objektu byl zasažený prostor zkontrolován termokamerou.

 

V okamžiku výbuchu se v objektu nacházela asi dvacítka osob. Mimo ženy nikdo z personálu ani hostů  neutrpěl žádné zranění. V době příjezdu jednotek hasičů se všechny osoby nacházely mimo objekt.

 

Velitelem zásahu byl na místo události povolán také vyškolený profesionální hasič z centrální stanice Zlín, který poskytl posttraumatickou pomoc jednomu ze zaměstnanců.

 

Po příjezdu vyšetřovatelů hasičů a Policie ČR zabezpečili jednotky osvětlení místa události. Příčina výbuchu a výše způsobené škody jsou předmětem dalšího vyšetřování.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Popálenou ženu transportoval vrtulník.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace