Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

žena včas zachránila děti i manžela

Požár v bytě obytného domu v Rožnově pod Radhoštěm





Dne 4.1.2009 v 06:11 hod. byli hasiči informováni o požáru v bytě domu v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v jednom z bytů v 7. nadzemním podlaží obytného domu.

Požár ve svém bytě zpozorovala v ranních hodinách matka dvou dětí, když ji probudil pláč jednoho z nich. Chtěla ho nakrmit a zjistila, že v bytě hoří. Nejdříve se snažila požár na chodbě bytu hasit pomocí kbelíku s vodou, ale nebyla úspěšná. Následně vzbudila svého tvrdě spícího manžela, vzala obě děti a utekla k sousedům požádat o pomoc.

Manželka souseda ohlásila požár na tísňovou linku 150 a soused se pustil do hašení plamenů pomocí nástěnného hydrantu na chodbě domu. Jeho pomoc byla účinná a podařilo se mu požár uhasit.

Hasiči z Rožnova pod Radhoštěm byli na místě za tři minuty od výjezdu. Požár už byl uhašen a hasiči se soustředili na překontrolování místa po požáru a jeho zabezpečení proti případnému dalšímu rozhoření.

Majitel bytu se před opuštěním hořící chodby lehce nadýchal zplodin hoření a na místě byl preventivně prohlédnut přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby. Po prohlídce nebyl odvezen do nemocnice.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v elektrické rozvodné skříni na chodbě bytu u vchodových dveří. Poškozeny byly elektrické rozvody, oblečení a část vybavení bytu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 30.000 Kč.

Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na elektroinstalaci v rozvodné skříni. Plameny roztavily plastové krytí a hořící úkap zapálil další hořlavé materiály a oblečení na chodbě bytu. Včasným zásahem souseda se podařilo uchránit další hodnoty v bytě za 1,5 mil. Kč.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > žena včas zachránila děti i manžela

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace