Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

při zásahu se zranil jeden z hasičů

Rozsáhlý požár několika stavebních buněk v Uh. Hradišti





Dne 4.1.2009 v 05:59 hod. byli hasiči informováni o požáru domu v Uherském Hradišti.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Kunovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru opuštěných montovaných stavebních buněk.

Už při příjezdu hasičů byl vidět silný požár, který zasáhl celou stavbu montovaných obytných buněk. Hasiči postupně rozvinuli několik proudů vody a snažili se požár rychle lokalizovat. Strážníci městské policie sdělili, že v buňkách přespávají bezdomovci. Celý komplex buněk byl však v plamenech a hasiči se nemohli rychle dostat dovnitř k důkladnému průzkumu.

Při zásahu došlo k jednomu zranění profesionálního hasiče, který byl popálen na ruce. Na místo musela vyjet zdravotnická záchranná služba, která ho ošetřila a odvezla do nemocnice. Podle lékaře šlo o středně těžké zranění.

Hasiči dál bojovali s plameny. Požár se podařilo lokalizovat asi po půl hodině intenzivního hašení. Další dvě hodiny trvala likvidace požáru. U zásahu se hasiči vystřídali s další nastupující směnou. Likvidaci požáru komplikoval také mráz, který způsobil namrznutí vozovky pro dovážku vody. Silnice musela být posypána. Po uhašení plamenů hasiči zničené buňky rozebrali a požářiště hlídali.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel nevyloučil úmyslné nebo nedbalostní založení požáru a případ je nadále ve společném šetření s policií. Požárem bylo zničeno celkem osm obytných buněk, které byly smontovány k sobě. Buňky byly postaveny na staveništi nedaleko nákupního centra. Majitel si vyčíslil škodu na 40.000 Kč.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > při zásahu se zranil jeden z hasičů

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace