Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

kouř usmrtil chovné ptactvo majitele

Rozsáhlý požár dílny a kůlny u domu v Holešově





Dne 4.1.2009 v 16:31 hod. byli hasiči informováni o požáru kůlny u domu v Holešově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Holešov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru dílny a kůlny u rodinného domu.

Požár zpozorovali sousedé, kteří si všimli kouře a okamžitě přivolali na pomoc hasiče. Hasiči byli na místě za dvě minuty od výjezdu. Při požáru došlo k úhynu domácího a chovného ptactva, které zasáhl intenzivní kouř. Zachránit se podařilo pouze psa.

K hořícímu objektu mezi domy byly nataženy vodní proudy a začal hasební útok v dýchacích přístrojích. Hasičům se podařilo požár postupně lokalizovat a uhasit asi po devadesáti minutách intenzivních prací. Prioritou hasičů bylo zabránit rozšíření plamenů na sousední obytné domy.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Podrobné šetření odhalilo, že požár byl způsoben nedbalostí nájemce, který v dřevěném přístavku s dílnou topil v kamnech na pevná paliva. Při topení odešel do hospody a nechal topidlo bez dozoru. V době jeho nepřítomnosti došlo k požáru, který část objektu zcela zničil.

Požár zničil vybavení dílny a kůlny, a to včetně uskladněných nástrojů a nářadí. Způsobená škoda byla vyčíslena na 20.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek v okolí za 100 tis. Kč. Nedbalostní jednání nájemce bylo na místě vyřešeno v blokovém řízení.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > kouř usmrtil chovné ptactvo majitele

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace