Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

nezabezpečený náklad projel kabinou osobního auta

Pomoc hasičů po tragické dopravní nehodě u Uh. Brodu





Dne 27.10.2009 v 07:04 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po tragické dopravní nehodě u Uherského Brodu.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k tragickému střetu dvou osobních aut a převáženým nákladem železných traverz na přívěsném vozíku.

 

Mladý jednadvacetiletý řidič vozu Škoda Favorit jel s přívěsným vozíkem a nákladem tří železných traverz od Uherského Brodu na Luhačovice. Náklad se pravděpodobně uvolnil a zasáhl čelně protijedoucí auto.

 

Pětimetrové železné traverzy projely přes čelní sklo a kabinu auta. Šestasedmdesátiletý řidič utrpěl zranění na hlavě, které nebylo slučitelné se životem a na místě podlehl. Jeho o rok starší manželka byla zraněná vytažena ven přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby, která ji po nutném ošetření odvezla do nemocnice.

 

Doprava na důležité silnici byla zcela zastavena. Po zadokumentování otřesné nehody zbyla na hasiče ta nejhorší práce. Hasiči museli vyprostit zdevastované tělo mrtvého řidiče. Pomocí speciálního hydraulického nářadí byly odstřiženy zničené části karoserie, hasiči postupně odstranili traverzy a následně tělo vytáhli ven.

 

Dopravní omezení trvalo tři hodiny. V obou směrech se vytvořily dlouhé kolony odstavených nákladních aut a autobusů. Po odvozu těla hasiči odstranili vrak a překážky ze silnice. Uniklé provozní kapaliny hasiči likvidovali sorbenty.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > nezabezpečený náklad projel kabinou osobního auta

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace