Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

hasiči zasahovali u nehod na hlavním tahu I/49

Pomoc hasičů po dopravních nehodách na Zlínsku





Dne 13.11.2009 vyjížděli profesionální hasiči na Zlínsku k dopravním nehodám na jednom z hlavních tahů v regionu.

 

V 15:23 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě dvou nákladních aut v Želechovicích nad Dřevnicí.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49 došlo ke srážce dvou nákladních aut zn. Avia a Iveco.

 

V prostoru hlavní světelné křižovatky došlo k nárazu prvního nákladního vozu do zadní části druhého auta. Kabina narazila do zadního čela nadstavby nákladního auta a došlo k jejímu zdemolování. Řidič nebyl zraněn a jeho spolujezdkyně utrpěla pouze lehkou povrchovou odřeninu. Jako první na místo dorazil lékař zdravotnické záchranné služby systému rendez-vouz, následovaný hasiči, vozem rychlé zdravotnické pomoci a policisty. Nehoda zkomplikovala průjezd tahem na Zlín i průjezd samotnou křižovatkou z vedlejších směrů. Hasiči proto rychle zlikvidovali uniklé provozní kapaliny sorbenty a vrak odtáhli na laně mimo komunikaci. Zdravotníci účastníky nehody prohlédli a po drobném ošetření je nechali na místě. Prvotní hlášení o zaklínění a vážném zranění osob se nepotvrdilo a vycházelo z mylného úsudku svědků.

 

Ve 14:12 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě dvou aut v Malenovicích.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem a později i posilové vozidlo jednotky profesionálních hasičů ze Zlína se sorbenty. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49 došlo ke střetu dodávky zn. VW Transporter a osobního auta zn. Š Fabia.

 

Po nárazu transporteru bezpečnostní služby do zadní části osobního auta došlo k poškození motorového prostoru a k následnému úniku oleje na vozovku. Nehoda se stala v prostoru hlavní průjezdní křižovatky a došlo k částečnému omezení dopravy na důležitém tahu. Velitel zásahu si nechal na místo vyslat posilový vůz s větší zásobou sorbentů a následně byly provozní kapaliny zlikvidovány. Vozovka byla hasiči očištěna a znovu zprůjezdněna.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > hasiči zasahovali u nehod na hlavním tahu I/49

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace