Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

havarovaný kamion omezil na D1 dopravu na řadu hodin

Pomoc hasičů po sérii sobotních nehod a havárií v kraji





Dne 14.11.2009 vyjížděli opakovaně profesionální hasiči k několika dopravním nehodám a haváriím ve Zlínském kraji.

 

10:44 – Zašová

 

Jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí vyjela se dvěma vozy, posílená o drážní hasiče z Přerova, na pomoc k hlášené havárii osobního auta u obce Zašová. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/35 došlo k havárii osobního auta zn. Kia Sportage.

 

Řidič vyjel mimo komunikaci a havaroval do svršku železniční tratě. Hasiči pomohli zdravotníkům s vytažením zraněného řidiče z vozidla a s následným naložením do sanitního vozu. Hasiči vrak auta zajistili proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Hasiči informovali pracovníky drah o nehodě v blízkosti železniční tratě k omezení provozu.

 

07:02 – D1 – Postoupky

 

Profesionální hasiči z Kroměříže vyjeli jedním zásahovým vozem a později i speciálním protichemickým autem, posíleni o jednotku profesionálních hasičů z Kojetína (OLC), k hlášené havárii kamionu na D1 u obce Postoupky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii nákladní soupravy s tahačem zn. Scania.

 

Řidič havaroval mimo komunikaci a přes svodidla se převrátil i s návěsem na bok do příkopu. Při havárii se řidič nezranil a z kabiny se dostal ven. Z poškozené nádrže došlo k úniku paliva. Prioritou hasičů bylo zabránit ekologickému ohrožení. Nafta byla postupně zachytávána, přečerpávána do náhradních nádob a likvidována sorbenty. Majitelé přeložili náklad potravin do náhradního vozidla a poté byla celá souprava převrácena zpět na kola. Hasiči zachytili přes 450 litrů nafty ze dvou nádrží. Dopravní omezení trvalo asi do 14:00 hod. Pracovníci správy a údržby silnic na místě nehody instalovali velká vyznačovací světla a doprava byla svedena do jednoho jízdního pruhu. Dlouhý zásah si vyžádal výjezd řídicího důstojníka směny ze Zlína, který zajistil hasičům stravu.

 

06:11 – Ostrožská Lhota

 

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela k hlášené dopravní nehodě u obce Ostrožská Lhota. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce u obce došlo k dopravní nehodě osobního auta a dodávky. Dvě zraněné osoby byly v péči zdravotníků a hasiči se věnovali zajištění vraků proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

 

02:29 - Lužná

 

Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela na pomoc k havárii dodávky u obce Lužná. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii dodávky zn. VW Transporter. Jedna zraněná osoba byla vytažena a ošetřena zdravotníky. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > havarovaný kamion omezil na D1 dopravu na řadu hodin

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace