Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

v sérii událostí i tragická nehoda v kopcích u Buchlovic

Pomoc hasičů po dopravních nehodách ve Zlínském kraji





Dne 16.11.2009 vyjížděli profesionální hasiči na pomoc po několika dopravních nehodách ve Zlínském kraji.

 

 

 

 14:48 - Buchlovice - aktualizováno

 

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě v kopcích u Buchlovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 došlo ke střetu osobního auta zn. Mazda a nákladního auta zn. MAN ze Srbska.

 

Ve známých kopcích došlo ke střetu osobního auta s kamionem. Po bočním nárazu do nákladního vozu utrpěla spojezdkyně v osobním autě velmi těžká zranění, kterým podlehla na místě. Řidič osobního auta byl vytažen ven a po nutném prvotním ošetření byl zdravotníky odvezen do nemocnice k hospitalizaci.

 

Hasiči zůstali na místě a čekali na zadokumentování tragické nehody policií. Teprve poté hasiči tělo ženy vytáhli ven z vraku auta. Doprava byla v místě nehody omezena a později i zcela uzavřena. Hlavní tah se podařilo zprůjezdnit až po páté hodině odpoledne.

 

 

10:38 – Záhlinice - aktualizováno

 

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na pomoc po dopravní nehodě u obce Záhlinice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/55 došlo k dopravní nehodě dodávky zn. Iveco a dvou kamionů zn. Renault a DAF.

 

Podle svědků chtěl řidič dodávky předjíždět jeden z kamionů v době, kdy v protisměru jela další nákladní souprava. Po vzájemném střetu dodávky a dvou nákladních souprav došlo k poškození vozidel a k následnému úniku provozních kapalin na vozovku. Nehoda zcela zablokovala hlavní silniční tah mezi Hulínem a Tlumačovem. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn.

 

Policisté museli odklonit dopravu na objízdné trasy. Krátce po nehodě se rychle vytvořily kolony aut v obou směrech. Hasiči vyznačili místo nehody kužely a vraky aut zajistili proti případnému požáru. Uniklé provozní kapaliny hasiči zlikvidovali sorbenty a vozovku očistili speciální kartuší na likvidaci ropných produktů. Zásahem hasičů se podařilo zabránit ekologickému ohrožení a případnému znečištění okolní půdy a vody.

 

Dopravu se podařilo obnovit na hlavním tahu po dvanácté hodině. Dodávka byla odtažena a částečně poškozené kamiony odjely na opravu do svých servisů.

 

 

09:44 – Nezdenice - aktualizováno

 

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela se svým speciálem k hlášené dopravní nehodě dvou aut v obci Nezdenice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě nákladního auta zn. Avia a osobního vozu zn. Hyundai.

 

Podle svědků došlo k závadě na brzdách nákladního vozu, který se vřítil do obce Nezdenice od Rudic. Při průjezdu křižovatkou došlo ke střetu s projíždějícím osobním autem, které bylo poškozeno a odhozeno k místnímu statku. Nákladní auto pokračovalo v jízdě, až se řidiči podařilo vůz přibrzdit, otočit a vrátit se zpět k místu nehody. Auto však nebrzdilo a po zastavení samovolně sjelo mimo silnici, kde havarovalo do příkopu. Při nárazu došlo k poškození palivové nádrže. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn.

 

Hasiči začali únik nafty zachytávat a následně palivo také přečerpali k zabránění ekologického ohrožení. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava. Odtažení vraků a přeložení nákladu nápojů si zajistili sami účastníci nehody.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > v sérii událostí i tragická nehoda v kopcích u Buchlovic

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace