Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

hasiči pomáhali po haváírii dodávky a auta do potoka

Pomoc hasičů po dvou haváriích ve Zlínském kraji





Dne 1.12.2009 vyjížděli profesionální hasiči ke dvěma hlášeným dopravním haváriím ve Zlínském kraji, kde byl nutný také náš odborný zásah.

 

15:28 – Lutonina

 

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela s jedním zásahovým vozem a speciálním protichemickým autem k hlášené havárii osobního auta v obci Lutonina. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u křižovatky na obec Ublo došlo k havárii osobního auta Š120.

 

Mladý řidič vyjel mimo komunikaci, kde prorazil zábradlí a havaroval do koryta místního potoka. Vozidlo skončilo ve vodě a bylo částečně zaplaveno. Řidič vyvázl bez zranění.

 

Velitel zásahu si nechal na místo povolat speciální vyprošťovací vůz ze stanice Otrokovice. Po příjezdu jeřábu byl vrak auta vytažen zpět na silnici. Hasiči zásahem zabránili případnému ekologickému ohrožení vody a okolí.

 

13:49 – Buchlovice

 

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě v kopcích u Buchlovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 došlo k havárii dodávky zn. Opel (SK).

 

Šestatřicetiletý řidič nezvládl jízdu na mokré vozovce při jízdě od Brna a v jedné ze zatáček vyjel mimo komunikaci. Po nárazu do stromu se dodávka odrazila zpět na silnici a převrátila se na bok. Řidič při havárii utrpěl lehčí šok a z vraku auta byl vytažen dalšími řidiči. Na místě byl muž prohlédnut přivolanou posádkou zdravotníků.

 

Při havárii došlo k úniku provozních kapalin a paliva, které museli hasiči zlikvidovat sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla část vozovky uzavřena a doprava byla regulována hlídkou policie. Po příjezdu odtahové služby bylo vozidlo převráceno zpět na kola a odvezeno.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > hasiči pomáhali po haváírii dodávky a auta do potoka

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace