Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

hasiči zasahovali po třech haváriích

Pomoc hasičů po několika nehodách na Vsetínsku





Dne 8.1.2009 vyjížděli hasiči ze Vsetína na pomoc po třech dopravních nehodách a haváriích ve svém zásahovém obvodě.

14:39 - Vsetín - hasiči byli požádáni o pomoc po dopravní nehodě dvou osobních automobilů v ulici Josefa Sousedíka.

Jednotka profesionálních hasičů byla na místě za dvě minuty od výjezdu. Na místě bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě osobních vozů zn. Š Favorit a Š Superb. Nehoda zablokovala jeden jízdní pruh a doprava tak byla omezena. Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policí pomohli hasiči s odtlačením vraku a zprůjezdněním vozovky.

17:38 - Huslenky - žádost o pomoc při odstranění vraku auta z kolejiště.

Hasiči byli informováni, že mezi obcí Hovězí a Huslenky stojí v kolejišti odstavené osobní auto. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že šedesátiletý řidič osobního auta zn. Mitsubishi nezvládl řízení a skončil v kolejišti. Na vozidle nechal rozsvícená světla, která včas uviděl strojvůdce blížícího se vlaku. Soupravu stačil včas zastavit a nedošlo tak ani k nárazu, ani ke zranění osob.

Na místo přijeli i hasiči podniku ČD z Přerova a po zadokumentování nehody byl vrak vozu z kolejiště vytažen zpět na silnici. České dráhy zajistili cestujícím náhradní autobusovou dopravu. Omezení na trati trvalo asi devadesát minut.

21:15 - Ratiboř - pomoc po havárii osobního auta v příkopu a na střeše.

Devatenáctiletá řidička nezvládla řízení a s vozem zn. Mitsubishi skončila mimo vozovku. Po havárii se osobní auto v příkopu převrátilo na střechu. Řidička vyvázla bez zranění a na místě byla preventivně prohlédnuta posádkou zdravotnické záchranné služby. Po zadokumentování havárie policií převrátili hasiči auto zpět na kola a zajistili proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin. Vyproštění vraku si zajistil majitel vozu sám.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > hasiči zasahovali po třech haváriích

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace