Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

dobrovolníci v terénu znovu prokázali své schopnosti

Pomoc dobrovolných záchranářů v kopcích u Hostýna





Dne 10.1.2009 v 15:15 hod. byli hasiči informováni o zranění lyžařky v kopcích u Hostýna.

 

 

K pomoci a záchraně zraněné osoby rozhodlo operační středisko HZS Zlínského kraje povolat dobrovolné záchranáře z Rescue Team Hostýnské vrchy, kteří jsou smluvním partnerem složek integrovaného záchranného systému pro tuto kopcovitou oblast regionu.

 

Podle dostupných informací se při turistice na běžeckých lyžích zranila asi padesátiletá žena. Ta utrpěla zranění na dolní končetině na frekventované a vyhledávané turistické cestě Hostýn - Tesák, a to v nebezpečném úseku mezi místy Klapinov a Holý vrch. Jelikož je místo nepřístupné pro běžnou záchranářskou techniku, byl do akce nasazen sněžný skútr a svozové sáně.

 

Dobrovolní záchranáři po příjezdu na místo provedli u pacientky s podezřením na distorzi kolene předlékařské ošetření a transportovali ji na smluvené místo, kde byla v 16.10 hod. předána do péče zdravotnické záchranné služby.

 

V průběhu celé akce bylo udržováno spojení mezi jednotlivými složkami IZS a záchranáři z Tesáku. Rozhodnutí o povolání Rescue teamu a bezvadná koordinace ze strany operačního střediska zajistila nejkratší možný čas pro ošetření raněné. Akce pro Rescue team skončila v 17.00 hod. návratem na základnu.

 

Dobrovolní záchranáři již mnohokráte v minulosti prokázali své odborné znalosti při desítkách pomocí a záchran, včetně náročných operací spojených se zapojením základních složek IZS, ale i armády a vrtulníku.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > dobrovolníci v terénu znovu prokázali své schopnosti

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace