Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

snaha o oživení mladého muže nebyla úspěšná

Pomoc hasičů při záchraně muže z řeky v Otrokovicích



Dne 1.1.2010 v 06:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže z řeky Dřevnice v Otrokovicích.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem a člunem, kterou posílila další jednotka profesionálů ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mělo dojít k utonutí muže v řece Dřevnici, což se později potvrdilo.

 

Třicetiletý muž se šel po celonočních oslavách projít k řece s jednou ženou, kde po údajných rozepřích skočil muž do vody v blízkosti malého splavu. Žena neměla u sebe mobilní telefon a odešla přivolat pomoc. Hasiči byli na místě do pěti minut a okamžitě na hladinu spustili člun. Průzkumem po hladině a u splavu se snažili najít nebo zachytit tělo pohřešovaného mladého muže. Do pátrání se zapojila také policie a na místo přijela i posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči dál pátrali ve vodě a policisté prověřovali pravdivost oznámení a případnou totožnost hledaného muže.

 

Na místě zásahu se pohybovala čtyřčlenná skupinka kamarádů, která událost velmi silně emočně prožívala. Jeden z proškolených hasičů v poskytování posttraumatické péče měl s nimi velmi nelehkou práci, zvláště při jejich stavu silné podnapilosti. Asi po hodině pátrání bylo tělo muže nalezeno dále po proudu, nedaleko místní polikliniky. Jeden z hasičů vešel do chladné vody ve speciálním suchém obleku a tělo hledaného muže vytáhl na břeh. Snaha o oživení nebyla úspěšná a lékař konstatoval smrt. Případ je nadále v šetření policie.


Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > snaha o oživení mladého muže nebyla úspěšná

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace