Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

hasiči poprvé zkoušeli kameru pod ledem

Další díl seriálu ledového cvičení pro hasiče ze Zlína





Dne 13.1.2009 pokračovalo ledové cvičení hasičů znovu na přehradě u Fryštáku.

 

Sloužící jednotka profesionálů ze Zlína znovu vyjela k zamrzlé ploše přehrady, kde pokračovala ve cvičeních při záchraně tonoucí osoby v ledové vodě.

 

Hasiči si vyzkoušeli speciální nafukovací záchranářský chodník, který slouží pro akce bez použití člunu. Záchranáři prověřovali jeho možnosti použití za nejrůznějších situací, s oporou ledu, na volné vodě i jako klasický chodník přes probořený led.

 

Poprvé byla také vyzkoušena zcela nová štěrbinová kamera zn. Wöhler, kterou je možné použít i ve vodě. Jde o ideální technický prostředek pro vyhledávání osob nejen v sutinách, ale také pod ledem. Dvacetimetrový kabel dovoluje opravdu široké použití a osvětlení na hlavě kamery usnadňuje pátrání v místech bez dostatku světla.

 

Cvičení rozšířilo možnosti a způsoby rychlé pomoci lidem, kteří se dostanou do krizové situace a potřebují rychlou záchranu. Nové technické pomůcky hasičů zkracují čas nutný pro úspěšný zásah.

 

Také dnes hasiči vyjížděli na záchranu zamrzlého zvířete v ledu. V dopoledních hodinách vyjížděla jednotka profesionálních hasičů na pomoc při vyproštění zamrzlé labutě u jezu ve Spytihněvi. Uvězněné zvíře bylo z ledu vysekáno a zachráněno.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > hasiči poprvé zkoušeli kameru pod ledem

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace