Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

majitel si požár uhasil sám

Požár v obývacím pokoji rodinného domu v Bělově





Dne 12.1.2009 byli hasiči informováni o uhašeném požáru v rodinném domě v obci Bělov.

 

Hasiči přijali oznámení o uhašeném požáru v rodinném domě v obci Bělov, který se obešel bez účasti a výjezdu jednotek hasičů. Na místo tak byl vyslán jen vyšetřovatel ke zjištění příčiny vzniku požáru.

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Majitel uvedl, že v odpoledních hodinách přišel do rodinného domu, který je po celkové rekonstrukci a před kolaudací.

 

Když vešel do domu, tak ucítil kouř. V prvním nadzemním podlaží otevřel dveře obývacího pokoje a v silně zadýmené místnosti spatřil plamenné hoření sedací soupravy. Sedačku postupně vytahal a vyházel z pokoje před dům, kde požár uhasil. Celý dům musel odvětrat.

 

Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Požár zničil sedací soupravu, vánoční stromek a elektronické varhany. Kouřem bylo značně poškozeno kompletní vybavení obývacího pokoje a kuchyně v prvním patře domu.

 

Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 250.000 Kč. Včasným zásahem majitele se podařilo uchránit další majetek nejméně za 1 mil. Kč.

 

Podrobné ohledání místa požáru odhalilo, že příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektrických klávesách, které byly pod proudem. Požár se postupně rozšířil do okolí místnosti. Po spotřebování vzdušného kyslíku v uzavřeném pokoji došlo k výraznému utlumení plamenů, které se znovu rozhořely až po příchodu majitele.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > majitel si požár uhasil sám

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace