Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

sněžení zapříčinilo řadu nehod v kraji

Pomoc hasičů po dalších nehodách a haváriích v regionu





Dne 14.1.2009 vyjížděli hasiči na pomoc po několika dopravních nehodách a haváriích v kraji.

 

Stále namrzlé vozovky a dopolední sněžení znovu přivodilo řadu dopravních nehod a havárií v celém kraji. K některým z nich byli o pomoc požádáni také hasiči.

 

 

07:02 hod. - hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u Kotojed.

 

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na pomoc po havárii osobního auta, které se převrátilo na střechu u Kotojed. Zpráva zde.

 

07:56 hod. - hasiči vyjeli na pomoc po dopravní nehodě ve Valašském Meziříčí.

 

Jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí zasahovala po dopravní nehodě u školy na ul. Křižná. Uniklé provozní kapaliny a oleje byly hasiči zlikvidovány pomocí sorbentů.

 

11:58 hod. - pomoc hasičů po dopravní nehodě v obci Lužná.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým speciálem a velitelským vozem s rozšířenou výbavou zn. Jeep. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v zatáčkách mezi obcí Lužná a Lidečko došlo k dopravní nehodě nejméně dvou osobních aut.

 

Cestou k zásahu došlo na namrzlé vozovce k drobné dopravní nehodě, když se hasičský speciál střetl zpětným zrcátkem s druhým odstaveným autem v čekající koloně.

 

Hasiči na místě pomohli jedné zraněné z osobního auta, a to bez použití speciálních vyprošťovacích prostředků. Další zraněná osoba již byla v péči lékaře. Ve dvou vozech, která se střetla čelně, cestovalo celkem šest osob. Zraněné si převzala do své péče zdravotnická záchranná služba, která je postupně prohlédla, ošetřila a následně i odvezla do nemocnice.

 

Hasiči se věnovali zajištění vraků proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Doprava na hlavním tahu I/57 byla zcela zastavena na dvě hodiny. V obou směrech se tvořily dlouhé kolony.

 

11:59 hod. - hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta v Bystřici pod Hostýnem.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v platanové aleji došlo k havárii osobního auta zn. Š Favorit.

 

Mladá řidička havarovala mimo vozovku, kde bočně narazila do vzrostlého stromu. Při nárazu utrpěla zranění její matka, která seděla jako spolujezdkyně na předním sedadle. Z vozidla byla vyproštěna hasiči, kteří nemuseli použít speciální nástroje.

 

Zraněná starší paní byla předána přivolané posádce zdravotnické záchranné služby, která ji ošetřila a poskytla jí odbornou pomoc. Řidička vyvázla z havárie bez zranění, stejně jako i její asi čtyřletý syn. Dítě otřesené havárií bylo hasiči obdarováno tradičním plyšovým maskotem dráčkem Záchranáčkem.

 

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Vozidlo havarovalo mimo vozovku a nebránilo provozu. Vyproštění auta a odtažení si majitelka zajistila sama. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranné systému byla značně omezena průjezdnost na frekventované silnici. Doprava byla řízena hlídkou policie.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > sněžení zapříčinilo řadu nehod v kraji

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace