Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

dva stejné požáry osobních aut

Dva požáry osobních aut v Kroměříži a ve Zlíně





Dne 14.1.2009 vyjížděli hasiči ke dvěma požárům osobních aut v Kroměříži a Zlíně.

 

11:35 hod. – požár osobního auta v Kroměříži.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u výzkumného ústavu došlo k požáru osobního auta zn. Š Felicia.

 

Při příjezdu hasičů byly vidět pod vozem plameny. Na jejich uhašení a likvidaci použili hasiči vysokotlaké vodní vedení. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Rychlým zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru do kabiny a uchránit tak další hodnoty vozu.

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byla zjištěna technická závada na katalyzátoru výfukové soustavy. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč.

 

14:54 hod. – požár osobního auta ve Zlíně.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. K Majáku došlo k požáru osobního auta zn. Š Felicia combi.

 

Před příjezdem hasičů se snažil řidič plameny pod vozem uhasit. Na uhašení požáru si, i přes odpor strážného, půjčil přenosný hasicí přístroj z nedaleké firmy. Rychlou reakcí se mu podařilo plameny srazit až do příjezdu hasičů.

 

Dojezd k okrajové části města byl pro hasiče ztížen zasněženou a namrzlou vozovkou. Po příjezdu bylo rozvinuto vysokotlaké vodní vedení a požár pod autem byl dohašen. Zásahem se podařilo uchránit vůz před zničením.

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína byl požár ohledán. Znovu i v tomto případě byla zjištěna technická závada na výfukovém potrubí, odkud se teplo přeneslo na gumový držák a dále do kabiny vozu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč.



Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > dva stejné požáry osobních aut

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace