Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

vydatné sněžení komplikovalo dopravu v celém regionu

Pomoc hasičů po sérii dopravních nehod a havárií v kraji





Vydatné sněžení znamenalo především dopravní komplikace a řadu dopravních nehod i havárií. U série událostí museli zasahovat také profesionální nebo dobrovolní hasiči.

 

 

13:49 – Pačlavice

Jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan vyjela na pomoc po hlášené havárii osobního auta u Pačlavic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k vážnější havárii osobního auta zn. Ford Escort.

 

Šestadvacetiletá řidička osobního auta nezvládla jízdu a havarovala mimo silnici, kde zadní částí vozu narazila do stromu. Při havárii utrpěla šok a se zraněním hlavy zůstala viset v bezpečnostním pásu. Na místě ji našli dřevaři, kteří nedaleko nehody pracovali a přivolali pomoc.

 

Hasiči přijeli ze záchranářů jako první a okamžitě poskytli zraněné ženě první laickou pomoc. V šoku uváděla spoustu nesouvislých a zmatečných informací. Po příjezdu zdravotníků byla přenesena do sanitního vozu a odvezena do nemocnice. Hasiči zajistili vrak auta proti požáru a úniku provozních kapalin.

 

11:40 – Zašová

Jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí vyjela na pomoc při úklidu po dopravních nehodách na hlavním tahu mezi obcí Zašová a Valašské Meziříčí.

 

11:27 – Pozlovice

Jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic vyjela ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů na pomoc po hlášené havárii auta u Pozlovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že auto havarovalo mimo silnici. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a hasiči pomohli s vyproštěním auta zpět na silnici.

 

10:54 – Zašová

Jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí vyjela na pomoc po dopravní nehodě čtyř osobních aut. K nehodě došlo na hlavním tahu mezi Zašovou a Valašským Meziříčím. Hasiči pomohli s naložením jedné zraněné osoby a vozy zajistili proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin. Nedaleko této dopravní nehody došlo k dalšímu střetu dvou osobních aut, u kterých hasiči rovněž pomáhali po úniku provozních kapalin.

 

10:30 – Slušovice

Jednotka dobrovolných hasičů ze Slušovic zasahovala u dopravní nehody na kruhovém objezdu ve Slušovicích.

 

10:20 – Prostřední Bečva

Hasiči byli informováni o zapadlém patrovém autobusu s lidmi na příjezdové komunikaci k Pustevnám. O události jsme informovali policii a správce komunikace. Asi po půlhodině se podařilo autobusu vyjet ze sněhově pasti a dostat se do bezpečného místa silnice. Zásah se obešel bez výjezdu hasičů.

 

07:44 – Bělov

Jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic vyjela na pomoc po havárii sanitky převážející pacienta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Kvasice a Bělov došlo k havárii vozidla zdravotnické záchranné služby na zledovatělé silnici. Sanitka se dostala mimo komunikaci a nemohla vyjet.

 

Po příjezdu hasičů byl pacient přeložen do našeho zásahového speciálu, aby byl v teple a byla mu poskytnuta další péče. Na vyproštění sanitky si velitel zásahu nechal ze stanice povolat jeřáb. Po příjezdu vyprošťovacího speciálu byl vůz zdravotníků vytažen.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > vydatné sněžení komplikovalo dopravu v celém regionu

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace