Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Instruktoři programu HASÍK pracují i s postiženými dětmi

Velký plyšový drák poprvé mezi dětmi





V pondělí 26.března 2012 navštívili instruktoři programu Hasík CZ Základní školu a Praktickou školu ve Zlíně. Na této škole se věnují především dětem s mentálním postižením.

 

Práce s takovými dětmi je pro instruktory mnohem náročnější, než v běžných třídách. Mnoho instruktorů má tudíž z návštěv těchto tříd nezřídka kdy až přehnaný strach. Jedná se tak v historii programu teprve o druhou školu podobného typu ve Zlínském kraji, kterou je proškolena.

 

Celý program klade obrovský důraz na praktické předání informací dětem hravou formou. Právě hravá forma je totiž pro děti přirozeně zapamatovatelná. U dětí s mentálním postižením je tento princip ještě důležitější. Trojici instruktorů byla navíc k dispozici i psycholožka krajských hasičů. Děti po celou dobu výuky ukázkově držely pozornost a spolupracovaly s přednášejícími hasiči. Když se pak instruktoři po týdnu mezi děti vrátili, byli sami příjemně překvapeni, kolik si toho děti z jejich první návštěvy pamatovaly. Byl tak zbořen další z řady mýtů o dětech z podobných škol.

Poprvé zde děti mohly spatřit i větší "exemplář" plyšového draka HASÍKA, který byl zakoupen teprve nedávno.

 

S dětským domovem, který je součástí tohoto vzdělávacího zařízení máme dlouhodobě přátelské vztahy, tradičně na vánoce jezdí službukonající směna rozdávat dětem dárky právě na štědrý den, viz zde. Loni bylo v předstihu domluveno vše jinak, děti tentokrát šli obveselit hasiče na přímo na centrální stanici, viz zde




Autor:
Adam Fuksa, Ing. Bc. preventivně výchovná činnost
950 670 331telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
adam.fuksae-mail


články > Archiv > Akce PVČ - aktuálně > Instruktoři programu HASÍK pracují i s postiženými dětmi

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace