Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

součinnostní výcvik

Profesionální hasiči cvičili své dobrovolné kolegy





V rámci odborné přípravy jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí kategorií JPO II a III jsou každoročně organizovány HZS Zlínského kraje tzv. součinnostní výcviky.


Příslušníci ÚO Uherské Hradiště v letošním roce využili prostor bývalého statku Hruškovice na osvětimansku a tematicky zaměřili výcvik na záchranu osob ze zřícených budov, závalů a sutin za použití speciálního technického vybavení. Prvního výcvikového dne, který proběhl tuto sobotu 12. května, se zúčastnily jednotky z Babic, Bojkovic, Nedakonic a Pozlovic. Následovat budou postupně ještě další 4  výcvikové dny. Celkem tak bude do konce června procvičeno 20 jednotek.


Výcvik probíhal pod odborným dohledem příslušníků ze stanic Uherské Hradiště  a Zlín.
Nacvičovány byly především činnosti při vyhledávání a vyprošťování obětí, stabilizování sutin, pohyb na troskách. Důležitou součástí výcviku bylo procvičení jištění zasahujících hasičů a organizace místa zásahu. Prostor celého objektu byl rozdělen na několik samostatných stanovišť, kde po sdělení základních informací k procvičované problematice probíhal samotný výcvik. Dobrovolní hasiči si mohli při výcviku vyzkoušet mj. také práci s hydraulickým vyprošťovacím zařízením a pneumatickými vaky.

plk. Ing. Zdeněk Otrusina




Autor:
Jiří Janča
950 675 280telefon
www.hzszlk.euinternet
jiri.jancae-mail


články > Archiv > Aktuality > součinnostní výcvik
články > Archiv > Územní odbory > Uherskohradišťsko > součinnostní výcvik
články > Požární technika > Uherské Hradiště > součinnostní výcvik

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace