Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Nová technika zařazena do služby

Realizace projektu Zvýšení akceschopnosti HZS ČR.





V rámci projektů Zvýšení akceschopnosti Hasičského záchranného sboru České republiky pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách („Živelní pohroma“), jsou realizovány v letech 2012 – 2013 se spolufinancováním ze strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného operačního programu prostřednictvím Evropského regionálního rozvojového fondu, nákupy moderní požární techniky.

 

Díky realizaci těchto projektů se může i HZS Zlínského kraje pochlubit dvěma novými přírůstky do svého automobilního parku. Prvním z přírůstků  byl autobus Irisbus Crossway 12M, který do Zlína dorazil ve čtvrtek dne 13. 12. 2012. A nezůstal dlouho sám, protože již v pondělí 17. 12. 2012 byl hasičům předán i smykem řízený nakladač Bobcat S650.

 

Irisbus Crossway je modelem meziměstského linkového autobusu s 39 místy k sezení. Je předurčen k evakuaci  osob z míst mimořádných událostí.  Pro tento účel  je také vybaven minikuchyňkou pro ohřev potravy a chladničkou integrovanou v přístrojové desce. Vozidlo je rovněž vybaveno klimatizací. Jeho variabilnost také spočívá  ve vybavení kotvícími úchyty pro transport vozíčkáře a zdravotnická nosítka, která jsou v úložném prostoru na pravé straně. Autobus má rovněž zvětšené rozteče uchycení sedadel vybavených dvou a tříbodovými bezpečnostními pá­sy. V autobuse nechybí ani  komunikačními prostředky integrovaného záchranného systému a další vybavení  nutné ke splnění účelu, pro který je autobus předurčen.

 

Kolový nakladač Bobcat bude hasičům sloužit k provádění záchranných a likvidačních zemních prací po živelných pohromách, při vyprošťování osob ze zřícených budov, odklízení sutě při vyhledávání a záchraně zavalených osob a provádění nutných zemních prací. Pro tyto účely je také dostatečně vybaven a upraven.

Veřejnost se bude moci s touto novou moderní technikou seznámit například při dnech otevřených dveří na našich stanicích. A nebude to zcela určitě jediná moderní techniky, která v nadcházejícím období obohatí náš technický park.

 

 

 

 

 




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Nová technika zařazena do služby
články > Archiv > Projekty EU > Nová technika zařazena do služby

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace