Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

ložisko hoření bylo likvidováno

Vše nasvědčuje, že se zásah chýlí ke konci.





Ve včerejších odpoledních a podvečerních hodinách pokračovalo hašení ložiska požáru ve IV. nadzemním podlaží objektu. Bylo také prováděno nepřetržité odčerpávání vody ze sklepních prostor.

 

Vzhledem ke skutečnosti, že ani intenzivní prolévání zadní části čtvrtého podlaží z plošin výškové techniky nevedlo k zásadnímu omezení hoření, pokusili se zasahující hasiči o proražení dvou otvorů ve zdivu příčky zasažené části a to ze strany požárem nezasažené a staticky stabilní části objektu. Bylo také využito blízkého stavebního prostupu ve vnitřní příčce.

 

Po použití bouracího kladiva a nářadí se podařilo otvory prorazit, a mohlo dojít k nasazení tří útočných proudů, kterými byla dodávána voda do prostoru ložiska hoření. Po zahájení hasebních prací z tohoto směru se rychle ukázalo, že dochází k zásadnímu omezení hoření zasažených materiálů.

 

V podvečerních hodinách  dne 10.1. bylo provedeno vystřídání velení zásahu a zasahujících jednotek. Střídání zasahujících hasičů bylo využito také k dalšímu snížení počtu přítomných jednotek a to s ohledem na efektivitu prováděných hasebních prací v odpoledních hodinách.

 

Na místě události bylo ponecháno pět jednotek profesionálů, jednotky dobrovolných hasičů a jednotka HZS Olomouckého kraje byly odeslány na své základny. Mimo našich profesionálních jednotek dále zasahuje i jednotka Moravskoslezského kraje a příslušníci záchranného útvaru z Hlučína.

 

V průběhu včerejších nočních hodin se podařilo odčerpat veškerou vodu ve sklepních prostorech objektu a do půlnoci i zcela likvidovat ložisko hoření ve čtvrtém podlaží. Od půlnoci do dnešních ranních hodin už hasiči pouze kontrolovali stav na požářišti.

 

Vzhledem k zásadnímu posunu v prováděných pracích na místě události lze předpokládat, že dojde k ukončení zásahu a předání místa odpovědným osobám. Definitivní rozhodnutí však padne až na základě následující porady velení zásahu.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > ložisko hoření bylo likvidováno

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace