Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

závodníky podpořilo i počasí

XVIII. ročník „Memoriálu Františka Fraita“ je minulostí.





Jasná, sluncem zalitá obloha a nádherný výhled na zalesněné kopce okolí obce Provodov u Zlína, to byla kulisa startu XVIII. ročníku „Memoriálu Františka Fraita“ v extrémních sportech. Pořadatelé a sportovci z řad příslušníků složek integrovaného záchranného systému takto každoročně uctívají památku svého kolegy – hasiče, který nedaleko místa konání soutěže dne 4. 6. 1995 tragicky zahynul.

 

Na start letošního ročníku pořádaného HZS Zlínského kraje, Českou hasičskou sportovní federací, Sportovním klubem hasiči Zlín a Odborovým svazem hasičů se postavilo celkem 19 dvojic z řad profesionálních hasičů a záchranářů.

 

Po slavnostním zahájení, jehož se účastnila i ředitelka HZS Zlínského kraje plk.Ing. Jarmila Čičmancová Ph.D., už na trať vyrazila první ze soutěžních dvojic. To, že trať není žádnou „procházkou“, už vědí ti, kteří jsou pravidelnými účastníky soutěže a zjistit to měli i ti, kteří se účastnili poprvé. Mimo běhu  a jízdy na kole v náročném kopcovitém a místy rozbahněném terénu, musely dvojce závodníků společně překonat několik strží a potoků. Čekal na ně i výstup na skalní útvar, slanění lomu, traverzování nebo překonání rokle pomocí lanové dráhy. Mimo výborné fyzické kondice tento závod také vyžaduje silnou vůli a týmovou spolupráci.

 

Celá soutěž nebyla jen sportovním kláním, ale také příjemně stráveným dnem pro přátele a rodinné příslušníky soutěžících a pořadatelů. Tento ročník měl ale také ještě jednu zvláštnost. Všichni si totiž byli vědomi také toho, že i tento den je část republiky sužována povodněmi nebo jejími následky. A že mnoho  z hasičů  a záchranářů i dnes pomáhá našim spoluobčanům v postižených oblastech. Vedení sportovního klubu zlínských hasičů se proto rozhodlo, že za část finančních prostředků nakoupí potřebné čistící nebo dezinfekční prostředky, které věnuje postiženým prostřednictvím  pomoci organizované občanským sdružením KORUNKA LUHAČOVICE, na níž se podílí i HZS Zlínského kraje.

 

Závěrem je nutné poděkovat všem, kteří se na organizaci a průběhu soutěže podíleli. Poděkování patří také společnostem SAMOHÝL MOTOR ZLÍN, a.s., MP KRÁSNO, a.s., BI&FU, NEREZ, HUDY sport, RUDOLF JELÍNEK, a.s., ALTEL CZECH, s.r.o., IBM Česká republika, s.r.o., Vinařství TomášeJuráka, LUINGPYREX, s.r.o., Pavliš a Hartmann, s.r.o., EuroFire, s.r.o., Dräger Safety, s.r.o., Autoservis Daníček, s.r.o., STICK, s.r.o., MIRJA, s.r.o., AVONET, s.r.o.,  a HORSÁK. Za poskytnutí zázemí celé soutěže děkujeme také majitelům restaurace na Maleniskách v Provodově.


Přílohy:
vysledkova_listina



Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > závodníky podpořilo i počasí
články > Sportovní kluby > závodníky podpořilo i počasí

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace