Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Popadané stromy a utržená střecha.

Silný vítr zasáhl některé části kraje.





S příchodem silného větru na území kraje v dopoledních hodinách začaly i výjezdy jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

 

Jako první vyjížděla jednotka dobrovolných hasičů obce Hutisko – Solanec v 10:46 hodin a to k odstranění spadnutého stromu v centru obce.

 

V 10:54 hodin následoval výjezd jednotky hasičů města Rožnov pod Radhoštěm do obce Vidče, kde podle oznamovatele hrozil pád asi čtyřech stromů na dráty elektrického vedení. Vyslaní hasiči byli následně posíleni i místní dobrovolnou jednotkou. Jak bylo na místě zjištěno, došlo k pádu pěti stromů, které sice minuly vedení, ale zcela zablokovaly komunikaci. Cesta směrem na Valašskou Bystřici tak byla zcela neprůjezdná. Vzhledem k silným poryvům větru a ohrožení bezpečnosti zasahujících, muselo být odstranění stromů zatím odloženo. V součinnosti s policisty byla komunikace zcela uzavřena.

 

V 11:11 hodin byla krajským operačním střediskem ve Zlíně přijata žádost o pomoc profesionálních hasičů v ulici Janáčkova, v části města Krásno nad Bečnou, kde došlo k odtržení střechy domu. Na místo byla vyslána jednotka stanice Valašské Meziříčí. Odtrženou střechu panelového domu se hasiči pokusili zabezpečit pomocí betonových bloků, kterými ji zatížili.

 

Od poledních hodin zasahují na místech pádu většího množství stromů také jednotky hasičů z Uherského Brodu, Strání a Valašských Klobouk. Konkrétně se jedná o stromy zablokované komunikace ze Strání na Březovou a z Brumova na Svatý Štěpán.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Popadané stromy a utržená střecha.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace