Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Opilý muž se zřítil ze schodiště rozhledny.

Zraněného museli hasiči nést téměř půl kilometru terénem.





Alkoholem posilněný muž se dnes před devátou hodinou vydal zdolat schodiště rozhledny Královec poblíž města Valašské Klobouky. Dostal se až do nejvyššího šestého podlaží rozhledny, kde na schodišti ztratil rovnováhu a zřítil se o patro níž. Při pádu si poranil páteř a nohu.

 

Takto precizně připravil velitel stanice Valašské Klobouky námět prověřovacího cvičení místních jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

 

S první komplikací se museli vyslaní profesionální a dobrovolní hasiči vyrovnat už na počátku cvičení. Přímo k rozhledně totiž nevede žádná cesta, která by byla sjízdná pro jejich těžkou techniku. Vybaveni potřebným materiálem tak museli poslední úsek k rozhledně vzdálené asi 500 metrů od nejbližší komunikace zdolat pěšky. Po příchodu na místo následoval výstup po úzkém dřevěném schodišti až do pátého podlaží, kde ležel zraněný muž.

 

Hasiči okamžitě poskytli muži první pomoc a po stabilizaci ho začali připravovat k transportu. Povaha jeho zranění si vyžádala použití krčního límce a vakuové matrace. Po provedení fixace byl uložen do přepravních nosítek a pomalu snesen z rozhledny. Snesení nosítek po úzkém schodišti ale stálo cvičící hasiče nemálo fyzických sil. Další množství potu prolitého do zásahové výstroje stál hasiče transport zraněného zpět od rozhledny k odstavené technice.

 

Celý průběh cvičení bedlivě sledoval velitel stanice, který hodnotil činnost a postupy svých svěřenců. Asi po hodině a půl bylo cvičení ukončeno a jednotky se vrátily na svou stanici.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Opilý muž se zřítil ze schodiště rozhledny.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace