Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Hasiči znovu vyjížděli k požárům travních porostů.

Všechny požáry měly jedno společné, pálení.





K prvnímu z dnešních požárů v přírodním prostředí byli hasiči vysláni v 11:18 hodin. Jednalo se o požár travního porostu na ploše po lesní těžbě u obce Liptál na Vsetínsku. Plameny zasáhly plochu asi 20 x 30m a hasičům se je podařilo zastavit přímo na okraji lesního porostu. Na místě zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči ze Vsetína a hasiči místní dobrovolné jednotky.

 

Další požár byl na tísňovou linku ohlášen přesně ve 12:00 hodin. Poblíž obce Strání na Uherskobrodsku došlo k hoření suchého travního porostu po pálení na nezabezpečeném ohništi. Na místě události zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Uherského Brodu, Strání, Nivnice a Bánova. Likvidace požáru zabrala hasičům asi hodinu.

 

K třetímu požáru došlo před čtrnáctou hodinou opět na Vsetínsku. U železniční trati mezi Valašskou Polankou a Lužnou došlo vlivem průjezdu vlaku k rozvíření ohniště a přenosu plamenů na  blízký travní porost. I když nebyla zasažené plocha velká, bylo nutné zpomalit rychlost projíždějících vlaků. Požár likvidovaly jednotky profesionálních hasičů ze Vsetína a dobrovolných hasičů obcí Lužná a Valašská Polanka.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Hasiči znovu vyjížděli k požárům travních porostů.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace