Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

děti znovu nezklamaly a hasiči mají novou výzdobu

VI. ročník tradičního malování na zeď v Kroměříži





Dne 1.6.2008 byl zahájen u hasičů v Kroměříži již VI. ročník "malování po stanici". Tradiční akce je určena pro děti místního dětského domova, které znovu přijaly pozvání ředitele kroměřížských hasičů Ing. Vladimíra Pitnera.

Před pěti lety dali hasiči dětem k dispozici čtyřicetimetrovou stěnu své stanice v domnění, že vydrží na malování několik let. Děti však výzvu přijaly s neočekávanou vervou a celou ji pomalovaly hned v prvním roce. Na další ročníky tak museli hasiči celou stěnu přemalovat na bílo a vytvořit dětem vždy nové "plátno".

Letošní malování bylo hasiči rozšířeno o „klasický“ dětský den, tedy o ukázky hasební techníky, výstroje a výzbroje. Teplé letní počasí dávalo tušit, že děti budou neudržitelné a voda v cisternách nebude zahálet. Během malování si děti svůj den zpestřily při různých hrách, soutěžích a hasičských dovednostech. Největší atrakcí byla bezpochyby opět očista po malování, ke které děti znovu využily džberovek i proudnic.

Za novou jednoroční výzdobu hasičské stanice v Kroměříži jim děkujeme a věříme, že příští rok si přijdou zamalovat znovu.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > děti znovu nezklamaly a hasiči mají novou výzdobu
články > Archiv > Územní odbory > Kroměřížsko > děti znovu nezklamaly a hasiči mají novou výzdobu

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace