Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Zasahující hasiče ohrožovaly padající stromy.

Policisté museli komunikaci uzavřít.





Po celý dnešní den byly vysílány jednotky hasičů na místa technických zásahů, kdy odstraňovaly následky po včerejším silném větru, který zasáhl některé lokality kraje. Výjezdy hasičů však nenabyly žádné větší intenzity a na místech zásahů nedošlo k žádným komplikacím nebo vzniku škod na majetku. Jedinou výjimkou byl zásah uherskobrodských profesionálních hasičů.

 

V 11:52 hodin přijal operátor tísňové linky oznámení o pádu stromu na komunikaci mezi obcemi Vápenice a Vyškovec. Po příjezdu hasičů na místo bylo velitelem zásahu upřesněno, že se jedná o tři vzrostlé stromy a k jejich odstranění bude potřeba nasadit těžkou techniku.

 

Zatímco se hasiči pustili do postupného rozřezávání stromů, pokoušeli se operační důstojníci kontaktovat vedení okolních obcí a majitele lesního pozemku s žádostí o poskytnutí techniky. Jak bylo ale zjištěno, stroje byly nasazeny na odstraňování škod přímo v lesních lokalitách.

 

Práci hasičů na místě zásahu také komplikovalo riziko pádu dalších stromů. Po zprůjezdnění části komunikace opravdu došlo k pádu dalšího stromu na komunikaci. Z bezpečnostních důvodů proto bylo dohodnuto s policisty, že komunikace bude uzavřena a odstranění popadaných stromů bude provedeno až to bezpečnost dovolí. Po zajištění značení uzávěry se jednotka vrátila na svou stanici.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Zasahující hasiče ohrožovaly padající stromy.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace