Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

hasiči z Uherského Hradiště i nadále nejlepší v kraji

IX. ročník krajské soutěže v požárním sportu ve Val. Meziříčí





Dne 18.6.2009 byl na stadionu ve Valašském Meziříčí slavnostně zahájen IX. ročník krajské soutěže družstev profesionálních hasičů v požárním sportu.

 

Slavnostního nástupu se účastnila ředitelka plk. Ing. Jarmila Čičmancová, Ph.D., v doprovodu starosty města Jiřího Částečky a předsedy Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pana Josef Krajči. Významné hosty doplnilo vedení krajského ředitelství HZS Zlínského kraje a na pozvání přijeli i kolegové ze Slovenska.

 

Slavnostní nástup byl obohacen o slib nováčků, kteří k našemu sboru nastoupili za uplynulý rok. Po nováčcích byli oceněni i naši kolegové za věrnost, a to ve III. a II. stupni. Věrnostní medaile předávala hasičům sloužícím více než deset a dvacet let ředitelka HZS Zlínského kraje. V posledním bloku slavnostního nástupu byl oceněn plk. Ing. Štefan Hrtús za sportovní výkon, kterého dosáhl při výstupu do 4. podlaží cvičné věže, a to na krajské soutěži v požárním sportu v Hulíně v roce 2003. Výkonnostní stužku za čas 16,80 mu rovněž předala krajská ředitelka.

 

Po složení slibu nováčků, rozhodčích i sportovců, a po ocenění zasloužilých hasičů, byl zahájen samotný závod v požárním sportu. Do soutěže se přihlásilo celkem šest družstev z HZS Zlínského kraje a z HZS podniků Zlínského kraje. Požární sport se dělí na čtyři základní disciplíny. Běh na 100 metrů přes překážky, výstup do 4. podlaží cvičné věže, štafeta 4 x 100 metrů a závěrečná "královská" disciplína požární útok.

 

výsledky sportovní soutěže

 

Už od počátku se do role favoritů dostali podle očekávání zástupci profesionálních hasičů z Uherského Hradiště. Ti jsou ověnčeni mnoha tituly mistrů republiky, ale řadu cenných kovů přivezli i z mistrovstvích Evropy a mistrovství světa. Špičkoví sportovci znovu nezklamali ani na krajské úrovni, předvedli parádní výkony a zaslouženě vyhráli. Tímto vítězstvím obhájili loňské prvenství a nikoho nenechali na pochybách, že nadále zůstávají nejlepší ve Zlínském kraji.

 

Na druhém místě skončil tým hasičů startujících za Krajské ředitelství Zlín a na třetím místě skončili hasiči podniku Deza a.s. Valašské Meziříčí. Oba tyto týmy si své pořadí vyměnily oproti loňskému roku.

 

Soutěž zdobily kvalitní výkony jednotlivců i týmů. Vítězům blahopřejeme a organizátorům děkujeme za uspořádání soutěže.


Přílohy:
celkove_vysledky , beh_100_m , vez , dvojboj , stafeta_a_utok



Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > hasiči z Uherského Hradiště i nadále nejlepší v kraji
články > Archiv > Územní odbory > Vsetínsko > hasiči z Uherského Hradiště i nadále nejlepší v kraji

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace