Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

děti ze speciální školy navštívili znovu hasiči s dárky

Hasiči předali dárky ve speciálním domově dětí ve Zlíně





Tradičně na Štědrý den profesionální hasiči ze stanice Zlín předali dárky dětem z Dětského domova, základní školy speciální a praktické školy Zlín.

 

Pět profesionálních záchranářů znovu i letos doprovodil na návštěvu i velitel zlínské stanice mjr. Ing. Jiří Moskva. Poprvé se akce účastnil také ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje plk. Ing. Pavel Dekret. Společně tak ve sváteční den navštívili osm dětí ve speciální internátní škole. Škola se věnuje dětem s různými druhy postižení a hendikepy. Děti hasiče přivítaly ve zcela nové budově internátu, která byla letos postavena v areálu nad školou.

 

Dárky přivezli hasiči v zásahovém voze, který si děti i později prohlédly. Předtím však obdržely celou řadu dárků a drobných upomínkových předmětů. Největší radost měly děti z velkých stavebnic. Děti zase obdarovaly hasiče vlastnoručně vyrobeným vánočním přáním.

 

Po předání a rozbalení dárků u ozdobeného stromečku si děti hasiče odvedly do svých nových pokojů, kde jim znovu ukázaly svůj dětský svět. Hasiči se bezprostředností dětí nechali prakticky okamžitě strhnout a za chvíli si už s nimi hráli, skládali stavebnice a bavili je. Odměnou jim byla vřelost, upřímnost, otevřenost a nefalšovaná dětská radost.

 

Na závěr měly děti možnost prohlédnout si zásahové vozidlo hasičů. Záchranáři jim předvedli veškeré vybavení, pomůcky a výstroj. Nadšení dětí znovu nebralo konce při možnosti usednout za volant, vyzkoušet si vysílačku nebo si zahoukat sirénou.

 

Hasiči se dětem z různých domovů věnují dlouhodobě během roku, kdy se setkávají na akcích pro veřejnost, při návštěvě stanice hasičů nebo při sportovních i zábavných programech. Dětem hasiči představili také preventivní program Hasík.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > děti ze speciální školy navštívili znovu hasiči s dárky

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace