Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

po čelním nárazu do náklaďáku zemřel řidič v osobním autě

Pomoc hasičů po tragické dopravní nehodě u Kroměříže





Dne 28.12.2009 ve 14:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké dopravní nehodě u Kroměříže.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem, kterou posílila další jednotka profesionálů z Holešova a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Hulína. Později na místo vyjel i speciální protichemický vůz z Kroměříže. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/47, mezi obcí Kroměříž a Bílany, došlo k tragické dopravní nehodě osobního auta Citroen Berlingo, nákladního vozu zn. Scania a k havárii dalšího osobního auta zn. Š Octavia.

 

Po vzájemném čelním střetu prvního osobního auta a kamionu došlo k usmrcení řidiče citroenu. Osobní auto zůstalo na cestě a kamion havaroval částečně mimo hlavní silnici. Další osobní auto se chtělo nehodě vyhnout a řidič skončil mimo vozovku v poli. Ostatní osoby nebyly při nehodě zraněny.

 

Jednotka profesionálů z Kroměříže byla na místě za necelé tři minuty od výjezdu. Velmi těžce zraněný řidič podlehl následkům nehody na místě a hasiči ho už nedokázali zachránit. Pomocí speciálního vyprošťovacího zařízení bylo jeho tělo uvolněno ze sevření vraku a vytaženo hasiči ven.

 

Při dopravní nehodě došlo k většímu úniku provozních kapalin z nákladního vozu. Velitel zásahu si vyžádal výjezd protichemického speciálu a s pomocí dalších jednotek likvidovali hasiči únik nafty pomocí sorbentů.

 

 

aktualizace

 

15:30 - Doprava na hlavním tahu je omezena. Osobní doprava projíždí, ale nákladní je odkláněna na objízdné trasy. Dopravní komplikace mohou trvat asi dvě hodiny.

 

16:00 - O znečištěné půdě uniklou naftou informoval operační důstojník hasičů zástupce odboru životního prostředí města. Zástupce obce si místo prohlédl a rozhodl o nutné sanaci půdy. Hasiči dál pokračovali v likvidaci uniklých ropných produktů a přečerpávali naftu z nádrží nákladního vozu.

 

16:30 - Hasičům se podařilo přečerpat naftu z poškozeného nákladního auta a bylo zabráněno dalšímu úniku nebo znečištění okolí.

 

17:30 - Rakouský nákladní automobil, který byl při nehodě poškozen, převážel zásilku krevní plazmy. Náklad nebyl poškozen a fungující chladicí zařízení udržovalo plazmu v dobrých skladových podmínkách.

 

23:10 - Jedntoka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela znovu na místo dopravní nehody, aby pomohla odstranit zbylé následky nehody po odtažení poškozeného nákladního auta.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > po čelním nárazu do náklaďáku zemřel řidič v osobním autě

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace