Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

zledovatělé vozovky potrápily řadu řidičů v regionu

Pomoc hasičů po sérii dopravních nehod a havárií v kraji





Dne 18.1.2011 vyjížděli opakovaně profesionální hasiči ve Zlínském kraji k hlášeným dopravním nehodám a haváriích, při kterých byla nutná také naše pomoc.

 

 

11:49 – Bystřice pod Hostýnem, Rychlov

 

Jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem vyjela se svým zásahovým vozem na pomoc po hlášené vážné havárii auta ve směru na Rychlov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Ford Mondeo combi.

 

Mladý třiadvacetiletý řidič nezvládl jízdu a s vozem havaroval mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Poškozený strom se skácel na auto a zablokoval přístup k řidiči. Při havárii se muž zranil a zůstal ve zdemolovaném voze.

 

Hasiči byli na místě už za tři minuty od výjezdu ze stanice. Ke zraněnému řidiči se nebylo možné dostat, a proto jsme museli odřezat strom pomocí motorové pily. Po uvolnění zaklínění byl muž vytažen ven, kde si ho převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Po nutném ošetření byl pacient odvezen do nemocnice k další péči.

 

Vrak vozu byl zajištěn hasiči proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy.

 

09:31 – Vizovice – Slušovice

 

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po hlášené havárii auta na staré cestě mezi obcí Vizovice a Slušovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že do dříve havarovaného vozu narazilo další auto.

 

Řidič vozu Kia Sportage nezvládl jízdu na zledovatělé vozovce a havaroval mimo silnici. Tam narazil do již dříve havarovaného vozu zn. Peugeot 306. Hasiči zabezpečili oba vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Vozovka byla v místě zásahu velmi kluzká a hasiči sami jeli velmi pomalu a obezřetně. Doprava byla částečně omezena.

 

09:06 – Držková

 

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po hlášené havárii auta mezi obcí Držková a Hošťálková. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii terénního auta, které se převrátilo mimo silnici a na bok.

 

Hasiči auto převrátili zpět na kola a zastavili drobný únik provozních kapalin. Vůz byl zabezpečen proti případnému požáru. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

 

09:01 – Jaroslavice – Zlín, Kudlov

 

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po hlášené havárii auta u Jaroslavic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na úseku silnice, který není v zimě udržován, došlo k havárii osobního auta zn. Š Fabia.

 

Řidič nezvládl jízdu na zledovatělé vozovce, havaroval, převrátil se na střechu a zablokoval silnici. Při havárii neutrpěl muž žádné kvalifikované zranění. Hasiči vrak auta odtáhli mimo komunikaci. Po dobu zásahu hasičů na místě spolupracovala hlídka dopravní policie, která usměrňovala provoz a upozorňovala na nebezpečný úsek silnice.

 

07:14 – Hvozdná – Ostrata

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Hvozdná a Ostrata došlo k havárii posypového vozu zn. Mercedes.

 

Vozidlo havarovalo v zatáčkovitém a lesním úseku zledovatělé silnice, kde se speciál převrátil na bok. Při havárii se vozidlo zastavilo kabinou o vzrostlý strom a došlo k vysypání solného posypového materiálu. Při havárii nebyl nikdo zraněn. Více – zde.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > zledovatělé vozovky potrápily řadu řidičů v regionu

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace