Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

při dvou nehodách se zranilo několik osob, včetně dítěte

Pomoc hasičů po dvou nehodách na Uherskohradišťsku





Dne 1.1.2012 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči na Uherskohradišťsku ke dvěma událostem v dopravě, při kterých se zranilo několik osob, včetně jednoho dítěte, a také došlo k omezení provozu na komunikacích.

 

 

13:31 – Strání

 

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela se svým speciálem, posílena o jednotku dobrovolných hasičů ze Strání, na hlášenou dopravní havárii osobního auta zn. Š Octavia.

 

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Strání a Březová došlo k havárii auta, které vyjelo mimo vozovku a v příkopu narazilo do přejezdového mostku. Mladá řidička a její spolujezdec nebyli při nehodě zraněni, ale zranění utrpěl pětiletý syn řidičky.

 

Velitel zásahu potvrdil zranění a urgoval příjezd posádky zdravotnické záchranné služby. Zároveň si vyžádal vyslání posypového vozu k ošetření namrzlé vozovky. Malému chlapci hasiči předali svého plyšového maskota dráčka Záchranáčka, a po příjezdu zdravotníků byl předán do péče lékaře.

 

Vrak vozu byl zajištěn proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost komunikace.

 

 

18:16 – Ostrožská Nová Ves

 

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě mezi obcí Ostrožská Nová Ves a Uherský Ostroh. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního auta zn. VW Golf s nákladním vozem.

 

Po vzájemném střetu skončilo osobní auto mimo vozovku. V době příjezdu hasičů byl zraněný řidič a spolujezdkyně už mimo vrak auta a nebylo je nutné vyprošťovat. Do příjezdu posádky zdravotníků jim hasiči poskytli nezbytnou péči a následně si je převzal lékař.

 

Hasiči zajistili místo nehody proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu byla částečně omezena doprava na hlavním tahu I/55.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > při dvou nehodách se zranilo několik osob, včetně dítěte

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace