Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Jako první se do hašení pustili zaměstnanci firmy.

Požár způsobil škodu za sto tisíc korun. Výrobní halu zachránili.





Deset minut stačilo hasičů na lokalizaci a dalších necelých třicet minut na celkovou likvidaci požáru kompresorovny v objektu haly dřevovýroby v obci Velké Karlovice, ke kterému došlo v dnešních ranních hodinách.

 

O požáru bylo operační středisko informováno v 07:13 hodin. Po zpracování přijatých informací byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Vsetín a současně také jednotkám dobrovolných hasičů obcí Velké Karlovice, Nový Hrozenkov, Karolinka a Podťaté. Jako první dorazili na místo události hasiči z obce Podťaté. Následně se připojily ostatní dobrovolné jednotky a profesionální hasiči. Celkem bylo nasazeno pět cisternových vozidel.

 

Ještě než dorazili na místo hasiči, pustili se do boje se vzniklým požárem zaměstnanci dřevovýroby. Ti k hašení použili několik ručních hasících přístrojů. Díky jejich zásahu a také díky rychlému zásahu jednotek dobrovolných hasičů nedošlo k rozšíření požáru na další prostory výrobní haly. Hodnota uchráněného majetku byla následně stanovena na 5 000.000,- Kč. Na stanovení příčiny vzniku požáru pracuje vyšetřovatel hasičů.

 

Foto: JSDH Karolinka




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Jako první se do hašení pustili zaměstnanci firmy.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace